Vestigiile istorice
Includ o gamă variată de realizări umane, diseminate de-a lungul timpului într-un teritoriu prielnic vieţuirii şi afirmării habitatelor cum este cel al Dealurilor şi Câmpiei de Vest la interfaţa cărora este amplasat Tăşnadul.
detalii »
Spaţiile verzi urbane
Spaţiile verzi situate de-a lungul străzilor, drumurilor şi cursurilor de ape prezintă un rol polifuncţional în structura spaţială urbană, îndeplinind funcţii de natură socială, culturală, educativă, sanitară, igienică, utilitară, turistică şi estetică.
detalii »
Zona Valea Neagră
Valea cu acest nume drenează versanţii din sectorul sudic al spaţiului analizat, ca afluent al Văii Santăului, având o lungime de 3,7 km şi se impune în peisajul local prin accesibilitate, diversitate peisagistică, interes cinegetic, turism rural, fotosafari şi drumeţie agrementală.
detalii »
Pădurea Predului
Este localizată în etajul colinar din sud-estul unităţii administrativ-teritoriale, ocupând o suprafaţă de aproximativ 900 ha, în bazinul superior al Văii Ciripicea şi Valea Neagră, la 1,5 - 2,0 km distanţă faţă de oraşul Tăşnad.
detalii »
Zona Dealul Tăşnad – Dealul Puiului
Se prezintă sub forma unei coline prelungi, localizată în zona de contact morfostructural dintre câmpia de glacis subcolinar şi dealurile piemontane marginale joase, cu o lungime de aproximativ 2,5 km.
detalii »
Lacurile artificiale de tip iaz
Zona Tăşnadului este renumită şi pentru lacurile artificiale de tip iaz, formate în condiţii dintre cele mai diverse, de la debuşarea stratului freatic apropiat de suprafaţa în cuvetele morfologice naturale de tip bazin închis, până la acumulările hidrologice din foste balastiere sau excavaţii.
detalii »