Pădurea Predului


Este localizată în etajul colinar din sud-estul unităţii administrativ-teritoriale, ocupând o suprafaţă de aproximativ 900 ha, în bazinul superior al Văii Ciripicea şi Valea Neagră, la 1,5 - 2,0 km distanţă faţă de oraşul Tăşnad.

 

Structura ecosistemului forestier este diferenţiată în funcţie de orientarea versanţilor, astfel, pe versanţii însoriţi se întâlnesc cenoze ale asociaţiilor Quercetum petraea - cerris şi Quercetum farnetto - cerris, iar pe versanţii mai umbriţi, apar frecvent cenozele asociaţiei Querco petraea - Carpinetum.

Prin caracteristicile şi diversitatea speciilor, frumuseţea peisajului pe care îl creează şi efectele recreative sub aspectul confortului psihic, pădurile de cerete şi gorunete constituie un important factor de atracţie, în timpul sezonului turistic de vârf, îndeplinind astfel şi rolul de descongestionare a afluenţei turistice. Această influenţă se manifestă mai ales în zonele de agrement, din proximitatea staţiunii, unde, numărul mare al turiştilor atinge, uneori, cote maxime. În ultima perioadă, în timpul sezonului estival, Staţiunea Tăşnad, a atras un număr tot mai mare de turişti din cadrul judeţului, regiunile învecinate şi chiar din afara graniţelor ţării (ocuparea medie fiind de aproximativ 2.500 - 3.000 turişti/zi), ceea ce vine să întărească funcţia turistică a pădurii.

Deloc neglijabilă este şi bogăţia de produse secundare pe care le oferă pădurea de stejar: fructe de la diverşi arbori şi arbuşti, ciuperci, plante medicinale şi aromatice, dar şi marea varietate de animale sălbatice ca: mistreţi, vulpi, lupi, fazani, sitari, ce deschide perspective pentru practicarea vânătorii.

 

 

Meniu
Căutare
Hartă
Galerie foto
Video
Calendar evenimente
Newsletter