Apele termo-minerale
Apele de zăcământ din etajul inferior (800-2.000 m) se ivesc la suprafaţă ca izvoare sau ca foraje sub formă de ape minerale, dar şi termale, la 50oC şi chiar peste 70oC.
Apele de zăcământ din etajul inferior (800-2.000 m) se ivesc la suprafaţă ca izvoare sau ca foraje sub formă de ape minerale, dar şi termale, la 50oC şi chiar peste 70oC.
În „Zona de agrement" a oraşului funcţionează, încă din anul 1978, Ştrandul termal, locaţie care atrage, în fiecare an, zeci de mii de turişti din judeţul Satu Mare şi din judeţele învecinate (Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Sălaj), precum şi turişti străini. Situat în partea de vest a oraşului (în lunca Văii Santăului), ştrandul a fost renovat şi funcţionează acum la standarde europene. Sunt patru bazine pentru adulţi şi unul pentru copii, toate funcţionând cu apă termală de peste 35oC, o perioadă medie de circa 120 zile/an.
Valoarea deosebită a potenţialului turistic balnear, conferit de proprietăţile terapeutice ale apelor minerale, pe de o parte, şi tendinţele manifestate pe piaţa turistică internaţională, ca urmare a dezvoltării „turismului de sănătate" pe de altă parte, oferă posibilitatea ca în condiţiile unei strategii adecvate, turismul balnear, alături de alte forme turismogene pretabile, să devină punctul forte în perspectiva dezvoltării localităţii Tăşnad, care să-i confere, fără echivoc, şansa reactivării statutului de staţiune şi a relansării pe piaţa turistică locală şi regională.
Valorificarea optimă a resurselor de substanţe minerale terapeutice, dimensionarea şi dezvoltarea funcţiei balneare în corelaţie cu rezervele omologate ale acestora, presupune instituirea unui regim optim de valorificare şi exploatare a zăcământului termo-hidro-mineral pe baza cercetărilor şi studiilor existente, prin preluarea de la RAMIN a patrimoniului acestor surse de către Consiliul Local orăşenesc Tăşnad.